fbpx
slapen met bh slecht

Is slapen met bh slecht of juist goed voor je gezondheid?

Is slapen met bh slecht voor je gezondheid? Krijg je er borstkanker van of worden je borsten juist verstevigd? Wij geven je antwoord op deze vragen.

Slapen met een bh, goed of slecht?

Er gaan veel geruchten over het slapen met een bh aan. Het zou zorgen voor een slechte nachtrust, verzakking van je borsten voorkomen en zelfs kunnen leiden tot borstkanker. Laten we al deze fabels rondom het ‘s nachts dragen van een bh direct de wereld uit helpen: het slapen met een bh aan is niet nuttig en niet schadelijk. We zetten de voors en tegens die we in diverse onderzoeken zijn tegengekomen voor je op een rijtje. Dan kun je zelf je eigen conclusie trekken.

Tyra Banks’ borsten

Het wereldberoemde model en presentatrice van America’s Next Top Model, Tyra Banks, zweert bij het dragen van een bh in de nacht. Volgens haar, en naar verluidt ook volgens Marilyn Monroe, is dit het geheim van pronte borsten. Helaas zitten deze dames – met hun fraaie borsten – er volgens vele wetenschappers naast. Zij beweren namelijk dat een bh de boezem van onderen ondersteunt, waardoor je er tijdens het liggen dus niets aan hebt. Volgens diverse artsen zou het dragen van een beha in de nacht zelfs nadelig zijn voor de gezondheid.

Lymfen houden niet van bh’s

Wetenschappers beweren namelijk dat als een bh bijvoorbeeld striemen achterlaat, doordat de bh te strak zit, er een beugel in zit of het verkeerde materiaal is gebruikt, de huid niet meer kan herstellen. Deze striemen blijven in je weefsel achter, waardoor er vervormingen kunnen ontstaan. Daarnaast zeggen deze experts dat de bloedtoevoer door een te strakke beha kan worden afgekneld, waardoor de lymfeklieren rond je borsten en onder de oksels het erg lastig krijgen. De lymfen voeren afvalstoffen af en zorgen ervoor dat schadelijke stoffen worden aangevallen. Het is dus belangrijk dat ze goed kunnen ademen!

Slapen met bh vanaf een C-cup

Maar hoe zit het dan met verzakkingen en veranderingen van de borsten? Volgens diverse onderzoeken hebben die niets met bh’s te maken. Andere factoren, zoals veroudering, afvallen, roken, slechte genen, zwaartekracht, zwangerschap en het geven van borstvoeding zijn hier de boosdoeners.

Toch zijn er wel wetenschappers en doktoren die er voorstander van zijn om ‘s nachts een bh te dragen. Zij blijven bij het feit dat borsten ook tijdens het slapen moeten worden ondersteund. Maar dan wel alleen bij een C-cup of groter of als je pijntjes in de nacht ervaart. Daarbij zeggen ze dat een bh comfortabel moet zitten, van het juiste materiaal moet zijn gemaakt en niets mag afknellen. Volgens hen draagt een beha tijdens het slapen bij aan een strakkere boezem en heb je ook minder kans op rimpels in je decolleté.

Met of zonder bh slapen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft het ‘nachts dragen van een bh diverse voor- en nadelen. Tenminste, als je de experts mag geloven. Maar een direct verband tussen slapen met een bh en borstkanker is er niet. Dus doe gewoon waar jij je prettig bij voelt. Mocht je ervoor kiezen om ‘s nachts een bh te dragen, zorg er dan wel voor dat je voor een comfortabel exemplaar kiest waarbij je borsten de kans krijgen om te ademen.


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (44 votes, average: 4,66 out of 5)


Lees ook: