fbpx
In slaap vallen op de bank

In slaap vallen op de bank. Is dat slecht?

In slaap vallen op de bank. Is dat eigenlijk slecht? Als je ooit wakker bent geworden met een stijve nek, na een nacht op de bank van een vriend te hebben geslapen, dan heb je misschien het vage vermoeden dat banken niet de beste plaatsen zijn om op te slapen. Af en toe in slaap vallen op de bank is niet het einde van de wereld. Maar het is beter om je behoeften aan slaap in bed te vervullen.

Pijn na slapen

Net zoals je slecht kunt slapen op een verkeerd matras, overweeg dan eens hoe je bank je lichaam ondersteunt terwijl je slaapt. Het ideale slaapoppervlak geeft je de ruimte om te bewegen en ondersteunt je lichaam in elke positie die het fijn vindt om in te slapen. Dat betekent dat je je lichaam moet laten rusten in een gezonde neutrale lijn van je hoofd naar je hielen. Als het oppervlak te zacht of te hard is, zal het je rug niet goed ondersteunen, zodat je meer kans hebt om wakker te worden met pijn.

Woelen en te draaien

Veel banken zijn veel zachter dan matrassen. Hierdoor word je niet goed ondersteund. Plus hoe je ook je hoofd en je benen op de bank of op de kussens plaatst, een armsteun of een sierkussen zullen je lichaam ook niet goed ondersteunen. En als je in slaap valt op de bank zul je waarschijnlijk geen comfortabele, losse, pyjama dragen wat ertoe zou kunnen leiden dat je ligt te woelen en te draaien.

Niet comfortabel

Een ander iets om te overwegen is het materiaal van je bank. Verschillende materialen houden warmte anders vast.  Dus, afhankelijk van het materiaal van de bank, kun je merken dat je het tijdens het slapen te warm of te koud krijgt. Je kunt het in het bijzonder koud krijgen als je in slaap valt zonder een deken over je heen. Uit de Sleep in America Poll uit 2012 bleek dat 86% van de respondenten zei dat comfortabele lakens en beddengoed belangrijk vonden om goed te slapen. Dus als je een keer een ​​nacht op de bank moet slapen, neem dan de tijd om de juiste spullen bij elkaar te zoeken.

Andere minpunten van in slaap vallen op de bank

Hoewel het niet de schuld van de bank is, zijn er ook andere redenen waarom in slaap vallen op de bank niet goed is. Waarschijnlijk zijn er geen verduisterende gordijnen in de woonkamer. Nog een minpunt van de bank: de televisie. Het is het beste om je slaapkamer vrij te houden van schermen, waaronder tv’s. Niet alleen kan teveel tv kijken je verleiden om niet te gaan slapen, maar het blauwe licht dat de schermen uitzenden kan je ook uit je slaap houden.


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 4,33 out of 5)


Lees ook: