fbpx
Mr Anti snurkbeugel

Anti-snurkbeugel: de effectiefste oplossing tegen snurken

Als jij regelmatig kampt met snurkgedrag, kan dit zeer storend zijn voor je partner. Langdurig snurken kan op den duur echter ook schadelijk zijn voor jezelf. Snurkers lopen tot wel drie keer meer kans op het ontwikkelen van gezondheidsklachten dan niet-snurkers. KNO-artsen raden het gebruik van de anti-snurkbeugel aan als beste behandeling tegen snurken. Deze beugel voorkomt de voornaamste oorzaak van snurken en is effectief bij ongeveer 90% van de snurkers.

Werking van anti-snurkbeugel

Snurken ontstaat doordat er tijdens de slaap een belemmering van de ademhaling plaatsvindt. In de meeste gevallen bevindt deze belemmering zich in de keelholte. Bij veel snurkers zakt de onderkaak tijdens de slaap naar achteren, waardoor het zachte gehemelte en de huig de luchtwegen belemmeren. Het gevolg is dat lucht slechts een nauwe doorgang heeft. Dit zorgt voor een turbulente luchtstroom die de keelweefsels laat trillen. Deze trillingen veroorzaken het vervelende geluid dat wij waarnemen als snurken.

antisnurkbeugel
Bron: Mr. Anti Snurk

Een anti-snurkbeugel zorgt ervoor dat snurkklachten geen kans krijgen. Het is een mondprothese die de onderkaak gedurende de nacht lichtjes naar voren houdt. Hierdoor blijft de keelholte volledig vrij en vindt er geen gesnurk plaats. Een anti-snurkbeugel is zowel effectief voor snurken dat ontstaat ter hoogte van het zachte gehemelte en de huig als bij de achterkant van de tong en het strottenklepje.

Wetenschappelijk bewezen werking

De wetenschappelijke benaming van een anti-snurkbeugel is een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA). Een anti-snurkbeugel wordt soms ook een anti snurk bitje genoemd.

Het Amerikaanse onderzoeksinstituut National Center for Biotechnology Information (NCBI) heeft de werking van de anti-snurkbeugel wetenschappelijk onderzocht. 96% van de proefpersonen die meededen aan het onderzoek kampte met ernstige snurkklachten. Met het gebruik van een anti-snurkbeugel nam dit percentage af tot slechts 2%.

Na 350 dagen bleek dat 86% van de proefpersonen nog steeds elke nacht een anti-snurkbeugel droeg. Ook het follow-up onderzoek van 10 jaar later laat positieve resultaten zien. De conclusie van het NCBI luidde dan ook dat de anti-snurkbeugel een effectieve lange termijn oplossing is gebleken tegen snurken en een milde vorm van slaapapneu.

De beste keus: een anti-snurkbeugel op maat

Er bestaan verschillende soorten anti-snurkbeugels. Let er bij de aanschaf op dat je kiest voor een anti-snurkbeugel op maat, ofwel, een aanpasbare anti-snurkbeugel. Een beugel die je kunt vormen naar je gebit is namelijk vele malen effectiever en comfortabeler dan een standaard anti-snurkbeugel.

antisnurk-bitje

Het op maat maken van een aanpasbare anti-snurkbeugel is zeer eenvoudig. Dit werkt in de meeste gevallen met de ‘kook-en-bijt’ techniek. Je laat hierbij je beugel zacht worden in heet water, zodat hij gemakkelijk vervormbaar is. Daarna laat je de beugel in koud water hard worden. Je kunt dit proces thuis uitvoeren.

Voordelen van de anti-snurkbeugel

Het gebruik van een anti-snurkbeugel brengt vele voordelen met zich mee. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

  • Effectief bij ongeveer 90% van de snurkers
  • Werking is wetenschappelijk aangetoond
  • Laagdrempelige oplossing
  • Eenvoudig zelf op maat te maken
  • Perfecte pasvorm
  • Doet geen inbreuk op je slaapcomfort
  • Onmiddellijk resultaat
  • Eenvoudig schoon te spoelen, op te bergen en eventueel mee te nemen op reis.

Anti-snurkbeugel kopen

Wil jij een anti-snurkbeugel kopen? Dan heb je verschillende opties.

De gemakkelijkste optie is het aanschaffen van een beugel bij een gespecialiseerde webshop. Er zijn al aanpasbare anti-snurkbeugels verkrijgbaar voor minder dan €30. Je kunt er ook voor kiezen om een anti-snurkbeugel professioneel op maat te laten maken bij de tandarts of een kliniek. Dit is echter een zeer prijzige aangelegenheid. Daarnaast is de werking van deze beugels in de basis hetzelfde. Het is daarom verstandig om eerst een goedkopere anti-snurkbeugel te kopen om te kijken of dit een positief effect heeft op jouw snurkklachten. Je kunt dan later altijd nog kijken of je toch wilt overstappen op een duurder model.

Mr Anti snurkbeugel

De bestverkochte anti-snurkbeugel van Nederland is Mr. Anti Snurk. Mr. Anti Snurk heeft al meer dan 20.000 Nederlanders van het snurken afgeholpen. Op hun website zijn wel meer dan duizend onafhankelijke beoordelingen van klanten te lezen. Daarnaast biedt Mr. Anti Snurk je een niet goed-geld terug garantie aan, je kunt de anti-snurkbeugel dus simpelweg uitproberen. Via onderstaande button kun je Mr. Anti Snurk eenvoudig bestellen:

[mks_button size=”large” title=”Bestel Nu” style=”squared” url=”https://mrantisnurk.nl” target=”_self” bg_color=”#2aa8de” txt_color=”#FFFFFF” icon=”fa-shopping-cart” icon_type=”fa” nofollow=”0″]


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (45 votes, average: 4,38 out of 5)