fbpx
Neusspreider

Anti Snurk Neusspreider – Een goed idee?

De anti snurk neusspreider is een effectieve oplossing tegen snurkklachten die ontstaan door een geblokkeerde luchtstroom door de neusgaten. In dit artikel gaan we dieper in op de precieze werking van de neusspreider. Ook leggen we uit welk type neusspreider het effectiefst is.

Werking van de anti-snurk neusspreider

De neusspreider is een anti snurk middel dat de neusgaten van binnenuit verwijdt. Hierdoor wordt de weerstand die de neusblokkade veroorzaakt verkleind. De lucht die je door de neus inademt komt zo gemakkelijker in de longen terecht. Daarnaast voorkomt een neusspreider het dichtklappen van de neusvleugels waar sommige snurkers mee kampen.

De neusspreider zorgt er daarnaast voor dat er minder druk op de keel komt te staan tijdens de ademhaling. Mensen die last hebben van een neusblokkade hebben normaal gesproken een geforceerde mondademhaling. Dit veroorzaakt snurkklachten. Een neusspreider gaat dit  tegen.

Het dragen van de neusspreider heeft nog een voordeel: er komt meer zuurstof het lichaam binnen. Hierdoor slaap je beter en word je uitgeruster wakker.

Verschillende soorten neusspreiders

We kunnen neusspreiders grofweg onderverdelen in vier categorieën.

We kunnen neusspreiders grofweg onderverdelen in twee categorieën.

Buisjes

Bij de anti snurk neusspreider buisjes valt onderscheid te maken tussen zachte en stevige buisjes. 

De stevige buisjes zijn ideaal voor wanneer je sterk dichtklemmende neusvleugels hebt. Ze weerstaan namelijk hoge druk en zorgen zo voor een gegarandeerde luchtstroom. Het nadeel van de stevige buisjes is dat ze minder comfortabel zitten en je er dus erg aan moet wennen.

De zachte buisjes zijn gemaakt voor het optimale draagcomfort. Ze hebben dezelfde werking als de stevige buisjes maar zullen dichtgaan als je sterk dichtklemmende neusvleugels hebt. 

Welke zijn het beste? Dit is echt een kwestie van uitproberen en vergelijken. Beiden hebben hun voor- en nadelen.

Neusklem met magneet

Mocht je de buisjes niet fijn vinden of niet optimaal vinden werken dan kun je de anti snurk clip proberen. De clip is een neusklem met twee magneetjes. De magneetjes zorgen ervoor dat de clip beter op zijn plaats blijft. De werking is verder hetzelfde als die van de buisjes. Over het algemeen wordt de clip als minder effectief ervaren.

Neuspleisters

De anti snurkpleisters zijn een type neusstrips die je over de neusvleugels plakt. Hierdoor gaan deze verder openstaan. Doordat de neuspleisters uitwendig zijn kan de lucht maximaal goed door de neus stromen. 

De snurkpleisters geven je de meeste lucht. Het nadeel ervan is dat wanneer je een vette huid hebt ze soms loslaten. Daarnaast moet elke nacht een nieuwe pleister opdoen waardoor je uiteindelijk meer geld uitgeeft. Echter zijn ze uitermate effectief. Ze worden zelfs door sporters gebruikt om hun prestaties te verbeteren.

Voor wie zijn neusspreiders effectief?

Neusspreiders zijn effectief voor snurkers die kampen met een verstopte neus of blokkade in de neusholte. Verschillende oorzaken hiervan kunnen zijn:

 • Inklappende neusvleugels
 • Te nauwe neusholte
 • Neuspoliepen
 • Scheefstand van het neustussenschot
 • Verkoudheid
 • Allergische reactie
 • Chronische ontsteking van het neusslijmvlies

Neusspreiders kunnen ook worden gebruikt tijdens het sporten, om de ademhaling door de neus te bevorderen. Ze worden met name gebruikt in duursporten, zoals hardlopen, fietsen, wandelen of klimmen.

Voordelen van de anti snurk neusspreider

 • Voorkomt nasaal snurken op een effectieve manier
 • Direct resultaat
 • Laagdrempelig
 • Comfortabel
 • Voordelig geprijsd
 • Dieper slapen en uitgeruster wakker worden

Welke anti snurk neusspreider kopen?

Het is lastig op voorhand te zeggen welke neusspreider jij het prettigst gaat vinden of welke het beste voor je gaat werken. Gelukkig is er daarom een handig probeer pakket van Dr. Breathe Well waarin je direct alle type anti snurk neusspreider in één pakket krijgt.

Bezoek nu de website van Dr. Breathe Well voor meer informatie. 

Heb je ook last van keelsnurken?

Heel veel mensen snurken doordat in de keel het zachte gedeelte van het gehemelte de luchtweg blokkeert. Tijdens het slapen ontspannen je spieren zich en zakt je onderkaak naar beneden. Hierdoor wordt de luchtweg in de keel afgeklemd. De lucht kan er niet langs en gaat trillen ofwel je gaat snurken.

Hiervoor bestaat een eenvoudige oplossing, het anti snurk bitje. Dit bitje houdt je onderkaak in positie zodat de lucht vrij kan blijven stromen. Om nog beter te kunnen ademhalen is aan te raden om het snurkbitje te combineren met neusspreiders. Dr. Breathe Well biedt nu een handig pakketje aan met daarin het anti snurk bitje en verscheidene neusspreiders.