fbpx

Slaaptip: Probeer melatonine

Melatonine is een hormoon dat wordt gemaakt door de pijnappelklier in de hersenen. Melatonine helpt bij de regulering van je slaap-waakcyclus. Melatonine is te koop als supplement. Je lichaam heeft zijn eigen interne klok die je natuurlijke cyclus van slapen en waken controleert. Je interne klok regelt hoeveel melatonine je lichaam aanmaakt.

Normaal begint je melatonineniveau te stijgen in het midden tot late avond en blijft voor het grootste deel van de nacht hoog. In de vroege ochtend daalt je melatoninespiegel. Let op: Hoewel het een lichaamseigen stof is kan melatonine bij verkeerd gebruik je biologische klok nog meer verstoren. Lees daarom altijd goed de aanwijzing op de verpakking.

Bij bepaalde (auto-immuun) ziekten kan melatonine de symptomen van de ziekte versterken, zoals bijvoorbeeld bij reumatoïde artritis, leukemie, ziekte van Crohn, baarmoederhalskanker en leverziekte. Voorzichtigheid is ook geboden bij zwangerschap en borstvoeding, epilepsie, ernstige neurologische stoornissen en bij nierinsufficiëntie.

Direct kopen: Melatonine | Perfect slapen in 7 stappen

 


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)


Lees ook: