fbpx

Slaaptip: Eet amandelen om beter te slapen

Amandelen eten en beter slapen: het klinkt als een droom die uitkomt. Maar kan het echt? Jazeker, amandelen zijn een geweldig voedingsmiddel dat vol zit met eiwitten en je honger volledig kan stillen. Bovendien zitten amandelen boordevol specifieke voedingsstoffen die je slaap kunnen verbeteren.

Welke stoffen zitten in amandelen waardoor je beter slaapt?

Tryptofaan

Tryptofaan is een aminozuur dat twee belangrijke neurotransmitters produceert, melatonine en serotonine. Melatonine helpt je lichaamsklok te reguleren, zodat je ’s nachts moe wordt en ’s ochtends wakker wordt, en serotonine helpt je humeur te reguleren, waardoor je niet depressief wordt (wat ook kan voorkomen dat je goed slaapt).

Magnesium

Studies hebben aangetoond dat zelfs een klein tekort aan magnesium kan leiden tot gestoorde slaap. Magnesium helpt de spieren ontspannen; een tekort kan zelfs leiden tot et restless legsyndroom Een slaapstoornis die je slaap ernstig kan beïnvloeden. Magnesium verbetert zowel de slaapduur als de efficiëntie, waardoor je beter kunt slapen en je meer verfrist wakker wordt.

Calcium

Verhoogd calcium kan het hormoon melatonine verhogen, waardoor je slaperiger wordt. Studies hebben zelfs gevonden dat calciumniveaus tijdens onze diepste slaap het hoogst zijn in ons lichaam. Dit is een van de redenen waarom een warm glas melk helpt bij slapeloosheidsbestrijding. Natuurlijk werken calcium en magnesium samen, waarbij een tekort aan een van beide ertoe kan leiden dat je na slechts een paar uur wakker wordt en niet meer kunt slapen.

Naast magnesium, calcium en tryptofaan bevatten amandelen ook vitamine E, een antioxidant die de hersenen kan beschermen tegen schade en veroudering.

Hoeveel amandelen moet je eten om beter te slapen?

Let op, amandelen bevatten veel calorieën dus eet er niet te veel als je op je gewicht wilt letten. Om beter te slapen, is een handjevol amandelen genoeg. Dat is ongeveer 30 gram. Het is ook belangrijk om de amandelen op de juiste manier te eten. Geroosterde en gezouten amandelen zijn minder gezond dan rauwe en ongezouten amandelen.

Direct kopen: Amandelen | Magnesiumtabletten


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 5,00 out of 5)


Lees ook: