fbpx
Slaapinfo.nl
slapeloosheid test

Slapeloosheid Test. Bereken jouw slaapscore!

Doe de gratis online Slapeloosheid Test en bereken jouw slaapscore! Slapeloosheid is moeite met het initiëren of in stand houden van de slaap. Men heeft een onvermogen om in slaap te vallen of lang genoeg te blijven slapen om zich uitgerust te voelen. Dit is een probleem, vooral als de slapeloosheid lang aanhoudt.

De aandoening is geen stoornis op zich, maar kan veroorzaakt worden door verschillende problemen, zoals lichamelijke aandoeningen, angst, depressie of stress. Slapeloosheid kan ook worden veroorzaakt door een verslaving aan medicijnen, cafeïne, nicotine, alcohol of andere zwaardere drugs. Of door het hebben van een slechte slaaphygiene.

Slapeloosheid wordt ingedeeld afhankelijk van hoe lang het duurt en hoe vaak het voorkomt. Acute slapeloosheid betekent dat je een paar weken lang last hebt van slaapproblemen. Als je last hebt van slapeloosheid gedurende een langere periode (minstens drie nachten/week gedurende minstens drie maanden), heb je mogelijk chronische slapeloosheid.

Beantwoord onderstaande vragen en ontdek  hoe ernstig jouw slapeloosheid is. Je ontvangt de resultaten direct per email.

Slapeloosheid Test

Als je denkt aan een typische nacht in de afgelopen maand, hoe lang duurt het dan voordat je in slaap valt?
Als je denkt aan een typische nacht in de laatste maand, als je wakker wordt, hoe lang ben je dan wakker in totaal?
Hoeveel nachten per week heb je een probleem met je slapen, als je aan de laatste maand denkt?
Wat vind je van de kwaliteit van je slaap als je denkt aan een typische nacht in de afgelopen maand?
Als je nadenkt over de afgelopen maand, in hoeverre heeft slechte slaap invloed gehad op je stemming, energie of relaties?
Als je denkt aan de afgelopen maand, in hoeverre heeft slechte slaap invloed gehad op je concentratie, productiviteit of het vermogen om wakker te blijven?
Als je nadenkt over de afgelopen maand, in hoeverre heeft een slechte nachtrust je over het algemeen dan lastig gevallen?
Hoe lang heb je al een probleem met slapen?

Resultaten

Vul hieronder je gegevens in. Je ontvangt het resultaat van de test per email.
Wij delen resultaten van testen NOOIT met derden en wij slaan GEEN resultaten op.

Nieuwsbrief

Wil je ook wekelijks gratis tips ontvangen om beter te slapen? Vink dit aan!

Je ontvangt dan een aparte extra email om je inschrijving op onze nieuwsbrief te bevestigen. Wij spammen niet en je kunt je uiteraard op ieder moment weer uitschrijven.


Naam Email

.Slaap jij wel genoeg?
Doe de Slaaptekort Zelftest!