Slaapinfo.nl
Slaapproblemen met inslapen
Home / Nieuws / Slaapproblemen met inslapen. Moeite om in slaap te vallen.

Slaapproblemen met inslapen. Moeite om in slaap te vallen.

Heb je last van slaapproblemen met inslapen? Heb je moeite om snel in slaap te vallen? Lig je lang wakker voordat je in slaap valt? Lees hier de oorzaken en oplossingen van slaapproblemen met inslapen!

25% van de bevolking heeft last van slaapproblemen. Slapeloosheid, ofwel insomnie komt het meest voor. De helft van de mensen heeft wel eens tijdelijk last van slapeloosheid. Ongeveer 8% van de mensen heeft chronisch moeite in slaap te vallen of door te slapen.

Slaapproblemen met in slaapvallen

Slaapproblemen door stress

Moeite om snel in slaap te vallen kan vele oorzaken hebben. Verreweg de meeste mensen hebben inslaap problemen omdat ze te gestressed naar bed gaan. Je lichaam en geest moeten eerst ontspannen voordat het lichaam in slaap kan vallen. Wanneer je stress hebt over je werk, partner, kinderen of gezondheid, lig je vaak te lang te piekeren voordat je goed in slaap kunt vallen. Probeer je slaapgewoonten te verbeteren met deze 7 gouden regels voor een goede slaaphygiëne zodat je meer ontspannen naar bed gaat.

Slaapproblemen door geluidsoverlast

Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je slaapkamer een rustige omgeving is waar geen geluiden zijn die je storen, zoals verkeer, een snurkende partner of geluidsoverlast van buren. Een snurkende partner kan geluiden produceren tot wel 80-100 db, zo hard als het geluid in een bioscoop of bij een popconcert. Probeer oordopjes of anti-snurkmiddelen om het geluid te blokkeren en ongestoord in slaap te vallen.

Slaapproblemen door slechte slaapkamer

De belangrijkste factoren voor een goede slaapkamer zijn: geluid, licht en temperatuur. Maar ook allergieën, ventilatie, luchtkwaliteit, kussens, matras, beddengoed en kleuren spelen een rol. Een matras moet je bijvoorbeeld iedere 10 jaar verversen. Kijk welke matras bij jou past of ontdek hoe de perfecte slaapkamer om in te slapen er uit ziet.

Slaapproblemen door slaapstoornissen

Sommige mensen hebben moeite om snel in slaap te vallen doordat ze een slaapstoornis hebben. Er bestaan verschillende soorten slapeloosheid slaapstoornissen, zoals: acute slapeloosheid, paradoxale slapeloosheid, idiopatische slapeloosheid en psychofysiologische slapeloosheid. Maar ook slaapritmestoornissen zoals een jetlag kunnen ervoor zorgen dat in slaap vallen moeilijk gaat.

Tip: Doe de slaapstoornissen test en ontdek hoe groot de kans is dat jij aan een slaapstoornis lijdt!


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 4,15 out of 5)


error: Alert: Wij stellen een link naar slaapinfo.nl zeer op prijs!