fbpx
hooikoorts

Mensen met hooikoorts en allergie slapen slechter

Uit onderzoek blijkt dat mensen met hooikoorts gemiddeld vaker problemen hebben met slapen. Zo hebben ze bijvoorbeeld 2x meer kans op slapeloosheid. Ook slapen mensen met hooikoorts gemiddeld minder uren, het duurt langer voordat ze in slaap vallen en voelen ze zich vaker slaperig in de loop van de dag.

Tips tegen hooikoorts

  • Buitenactiviteiten bij voorkeur ’s ochtends vroeg voor 10.00 uur, de hoeveelheid pollen is in de rustige atmosfeer nog redelijk beperkt. Na 10.00 uur ontstaan door opwarming door de zon wervelingen in de lucht waardoor de hoeveelheid pollen op leefniveau toeneemt.
  • Draag een zonnebril of sportbril om je ogen tegen pollen te beschermen.
  • Smeer vaseline rond de neus zodat (een deel van de) stuifmeel blijft plakken.
  • Droog de schone was binnenshuis, zodat er minder pollen op terechtkomen.
  • Neem op tijd je medicijnen.

Middelen tegen hooikoorts

Er bestaan veel soorten middelen tegen hooikoorts. Hieronder vind je een aantal veelgebruikte middelen. Heb je last van ernstige symptomen van hooikoorts? Ga dan langs bij je huisarts, Die kan je specifieke medicijnen voorschrijven.

Hooikoorts tabletten verlicht de verschijnselen van niezen, neusloop, jeuk aan de ogen, roodheid en huiduitslag.

Hooikoorts Neusspray
Het voordeel van een neusspray is de lokale werking. De neusspray is meteen op de plek waar je last hebt. Het werkt na ongeveer 3 minuten.

Oogdruppels
Geeft snelle verkoeling en verlichting van rode, branderige ogen en jeuk als gevolg van seizoensgebonden allergische reactie. Ook geschikt voor contactlensdragers.

Huisstofmijtallergie

Ook andere vormen van allergie, zoals bijvoorbeeld huisstofmijtallergie kunnen de oorzaak zijn van slaapproblemen. Tekenen van huisstofmijtallergie zijn onder andere niezen en een lopende neus. Veel mensen ervaren ook tekenen van astma, zoals een piepende ademhaling en andere ademhalingsproblemen. Het kan ook de oorzaak zijn waarom iemand snurkt. Zorg daarom dat je je allergieën aanpakt zodat je dit voorjaar ongestoord doorslaapt!


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 4,06 out of 5)

Ook interessant: