fbpx
Somnox slaaprobot

Somnox Slaaprobot: slapen met een robot

Heb je wel eens last van slaapproblemen? Dan ben je niet de enige. Maar liefst 20% van de wereldbevolking heeft hier regelmatig last van. In Nederland lijdt zelfs 44% wel eens aan slapeloosheid. Veel mensen — maar liefst 12% van de Nederlandse bevolking — proberen een betere nachtrust te krijgen door slaapmiddelen. Behalve dat deze verslavend kunnen zijn, zorgen ze vaak ook voor tal van bijwerkingen.

Er zijn vele bewezen alternatieve methodes die effectief zijn voor een betere nachtrust. Denk aan ademhalingstechnieken, meditatie, of andere ontspanningsoefeningen. Veel mensen vinden dit veel te ingewikkeld klinken, en weten niet hoe ze hiermee kunnen beginnen.

Perfecte nachtrust met de Somnox Slaaprobot

Gelukkig staat de technologie niet stil. Vier studenten van de TU Delft besloten wat te doen aan de slapeloosheid waaraan mensen om hun heen lijden. Ze ontwikkelden een slaaphulp, die zorgt voor een drastisch verbeterde slaap: de Somnox Slaaprobot. Zowel wetenschappelijk onderzoek als proefpersonen hebben bijgedragen aan deze innovatieve uitvinding, op basis van geavanceerde technologie.

Met de Somnox Slaaprobot slaap je sneller in, slaap je langer, en wordt je uitgerust wakker. Dit leuke slaap gadget zorgt ervoor dat je lichaam zich ontspant, door onder andere:

  • Je ademhaling te vertragen, door een natuurlijke ademhaling te simuleren;
  • Je tot rust te brengen door middel van rustgevende geluiden;
  • Je af te leiden, zodat je gedachtes kunt loslaten;
  • Een gevoel van geborgenheid te geven, dankzij de comfortabele en zachte vormgeving.

Ben je al nieuwsgierig geworden naar deze knuffelbare robot? Hieronder bespreken we deze voordelen uitgebreider.

Aanpasbare slaaprobot

Allemaal zijn we verschillend. Ook onze voorkeuren zijn niet altijd hetzelfde. Daarom kun je de Somnox Slaaprobot aanpassen aan je eigen wensen. Dit doe je door middel van de persoonlijke, aanpasbare applicatie, geschikt voor zowel Android als iOS. Door middel van regelmatige updates zal je slaaprobot steeds slimmer worden. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende functies en mogelijkheden.

De ademhaling

Als je gestrest bent, ga je al gauw oppervlakkig ademen. Door op een goede manier te ademen, geef je je lichaam het sein dat er geen gevaar is, en dat het kan ontspannen. De Slaaprobot simuleert een natuurlijk ademhalingsritme, dat langzamer is dan dat van jezelf. Door de robot vast te houden, voel je de ademhaling van de robot, en zal je eigen ademhalingsritme zich hieraan aanpassen. Hierdoor vertraagt ook je hartslag, de bloeddruk daalt, en je lichaam komt tot rust.

Je kunt kiezen uit verschillende ademhalingstechnieken, afkomstig uit de yoga. Deze technieken worden ook wel pranayama genoemd. Er zijn vele voorinstellingen, maar je kunt ook je eigen ademhalingsoefeningen aanmaken.

Muziek en geluiden

Muziek en geluiden kunnen een meditatieve of semi-hypnotiserende werking hebben. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gevoelens van stress verminderen, en dat je lichaam in de ontspanningsmodus komt. Je kunt kiezen uit vooraf ingestelde geluiden, zoals geleide meditatie, slaapliedjes, een hartslag, luisterboeken of witte ruis. Maar je kunt ook eigen geluiden uploaden. In combinatie met de vertraagde ademhaling, raakt je lichaam zo volledig ontspannen.

Afleiding

Heb je moeite met in slaap vallen, doordat je ligt te piekeren, of je gedachten niet kunt stopzetten? Door je te concentreren op de ademhaling van de robot, en de rustgevende geluiden, kun je gedachten makkelijker loslaten. Je hoofd komt eerder tot rust, en je valt sneller in slaap.

Comfortabele en zachte vormgeving

Misschien denk je bij een robot aan koud metaal. Niets is minder waar: de Somnox Slaaprobot heeft een ronde vormgeving, en is bovendien gemaakt van zachte materialen. Hierdoor krijg je — door de robot te knuffelen — een gevoel van geborgenheid. De ergonomische vorm van de robot zorgt ervoor dat je heerlijk comfortabel ligt, en je lichaam in een natuurlijke houding blijft. Ben je een rugslaper? Dan kun je de robot gewoon op je borst leggen.

Somnox werkt samen met Auping. Deze Nederlandse beddenfabrikant met internationale allure is expert in slaapcomfort en -kwaliteit. De zachte hoes van de slaaprobot is gemaakt van hetzelfde materiaal als het tijk van Auping matrassen. De hoes is wasbaar, volledig ademend en bestaat uit natuurlijke materialen.

Wekker functie

De Somnox Slaaprobot helpt je dus met inslapen en geeft je een betere nachtrust. Maar wist je dat je de robot ook als wekker kunt gebruiken? Zo kan de robot je wakker maken door je favoriete muziek af te spelen. Een andere optie is de zonlichtsimulatie. Dit houdt in dat de robot langzamerhand steeds meer licht geeft, zodat je op een natuurlijke manier wakker wordt.

Gebruikstips voor de Somnox Slaaprobot

  • Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddeld ongeveer 7 nachten duurt om te wennen aan de robot. Geef het dus niet meteen al na twee nachten op.
  • Heb je een hele drukke dag gehad? Neem dan langer de tijd om tot rust te komen met de Somnox Slaaprobot.
  • ‘s Avonds tot rust komen voor het slapen gaan hoeft natuurlijk niet in bed. Je kunt ook heerlijk knuffelen met de robot, terwijl je op de bank zit, en bijvoorbeeld tv kijkt, of een boek leest. De ademhalingsfunctie zal je dan tot rust brengen.
  • Neem je tijdens het werken regelmatig een pauze? Ook dan kun je door de robot te knuffelen even volledig tot rust komen, om weer ontspannen aan het werk te gaan.
  • De Somnox Slaaprobot is de perfecte begeleider voor tijdens het mediteren. Leg de robot op je benen terwijl je in de lotushouding zit. Luister naar meditatieve muziek, en volg de ademhaling. Hierdoor zul je minder gauw afgeleid worden.

Probeer de Somnox Slaaprobot gratis uit!

Ben jij een van de ongelukkige Nederlanders met slaapproblemen? Ben je op zoek naar een natuurlijk slaapmiddel? Maar ben je er niet helemaal van overtuigd dat de Somnox slaaprobot je zal helpen? Gelukkig kun je de Somnox slaaprobot maar liefst 30 nachten lang kosteloos uitproberen.

Heeft de robot na zo’n 4 weken nog steeds niet gezorgd voor een betere nachtrust? Zorg ervoor dat de robot schoon blijft, dan krijg je het gehele aankoopbedrag terug. Let op: de verzendkosten zijn wel voor eigen rekening.


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (75 votes, average: 4,71 out of 5)


Lees ook: