Posted in:

De 5 beste oordopjes om te slapen

Oordoppen om ongestoord te slapen

Dit overzicht toont de 5 beste oordopjes om mee te slapen. De reden voor het dragen van oordopjes ‘s nachts is eenvoudig: het helpt je beter slapen. Helaas kunnen wij mensen niet onze oren uitschakelen, maar we hebben wel: oordopjes. Want lawaai is een van de meest voorkomende oorzaken om niet snel in slaap te vallen. Of het nu het geluid is van snurken, zware ademhaling, luidruchtige buren, het verkeer buiten of blaffende honden, elk heeft het potentieel om ons ‘s nachts wakker te houden. Gelukkig kan je met deze oordopjes ongestoord slapen!

Oordoppen om te slapen

Hieronder zijn de vijf beste oordopjes om mee te slapen. De oordopjes heb ik beoordeeld op:

  • Performance – Hoe goed ze geluid blokkeren
  • Comfort – Hoe gemakkelijk ze zijn om mee te slapen
  • Waar voor je geld – de kosten van de oordoppen

oordopjesAlpine – SleepSoft

De meest verkochte intelligente oordopjes om irritante geluiden te blokkeren maar belangrijke geluiden door te laten. Deze oordoppen hebben een gemiddelde demping (SNR) van 25 dB. Dat houdt in dat storende omgevingsgeluiden worden gedempt. Het is onvermijdelijk dat je hardere geluiden blijft horen. Maar ze klinken wel zachter. Veel mensen vallen dankzij slaapoordoppen makkelijker in slaap en worden minder snel wakker. De wekker, deurbel of je kinderen blijf je wel horen. De SleepSoft heeft een speciaal model wat extra demping oplevert en zit met een geweldige pasvorm heerlijk comfortabel in het oor.

Herbruikbaar en wasbaar – Bespaart tijd en geld
Zeer comfortabel door AlpineThermoShape™ materiaal
Bel, alarm en wekker blijven hoorbaar
Inclusief handig opbergdoosje

Nadelen

Voor sommige oren net te groot
Reinigen is na verloop van tijd noodzakelijk

Conclusie

Ideale oordopjes om mee te slapen. Ze zijn herbruikbaar waardoor ze op lange termijn goedkoper zijn dan wegwerp oordopjes. Ook geschikt voor zijslapers.  Maar ze dempen niet alle geluiden helemaal, dus als je partner extreem hard snurkt kan je misschien beter kiezen voor andere oordopjes.

SleepSoft oordopjes kopen

oordopjesSleep Plugs Oordopjes

Met name zijslapers vinden deze oordopjes ideaal. Get Plugged Sleep Plugs zijn de zachtste oordopjes op de markt. Als je ze in hebt voel je geen druk op je oren. Daarnaast hebben deze slaap oordoppen een zeer hoge dempingsfactor.

Voordelen

 Zeer zacht waardoor erg confortabel
 Geschikt voor zijslapers
 Goede demping
 Goedkoop

Nadelen

 Soms te groot voor mensen met een klein gehoorgang
Niet herbruikbaar en niet wasbaar

Conclusie

Als je een zijslaper bent en geen klein gehoorgang hebt is dit een erg goede oordop om mee te slapen. Door het ultrazachte materiaal voel je nauwelijks dat je iets in je oren hebt. Helaas dempen deze oordoppen wel alle geluiden, dus als je graag je wekker of kinderen wilt kunnen horen kan je beter voor intelligente oordoppen kiezen.

SleepPlugs oordopjes kopen

Herriestoppersherriestoppers

Dit type oordop is veruit de meest voorkomende, gemaakt van een materiaal dat lijkt op memory foam. Het is het meest verkochte schuim oordopje terwereld en biedt goede bescherming tegen permanente en hoge geluidniveaus. Deze oordoppen zijn goedkoop in de aanschaf en worden veel gebruikt in de bouw en als slaap oordopje. Het heeft een speciale cilindervorm die in de meeste gehoorgangen past en een betrouwbare afdichting biedt

Voordelen

Zeer goed in het blokkeren van geluid
Erg goedkoop
Licht en duurzaam – makkelijk mee te nemen tijdens het reizen

Nadelen

One size fits all, dus als je met kleine of grote oren hebt kan het zijn dat je moeite hebt om je oor goed af te sluiten.
Materiaal is niet ultra zacht waardoor je extra druk kan voelen.

Conclusie

Herriestoppers zijn goedkoop, effectief en gemakkelijk mee te nemen tijdens het reizen. Maar zorg ervoor dat ze je oor goed passen.

Herriestoppers kopen

oordoppenNonoise – Slapen oordopjes

Deze intelligente oordoppen zorgen ervoor dat geluiden zoals snurken en achtergrondgeluiden worden geblokkeerd, maar dat ‘alarmgeluiden’ zoals een huilende baby of een alarmklok toch gehoord worden. NoNoise oordoppen zijn ontwikkeld door een Europees expert die op maat gemaakte gehoorbescherming ontwikkelt en produceert voor professionals. Deze oordopjes zijn gemaakt van siliconenvrije, hypoallergene kunststof dat zorgt voor maximale draag-comfort.

Voordelen

Herbruikbaar en wasbaar – Bespaart tijd en geld
Een zachte comfortabele pasvorm zodat je er makkelijk mee kunt slapen
 Een wekker of huilende baby kun je er wel nog mee horen
 Inclusief handig opbergdoosje

Nadelen

 Prijzig
Reinigen is na verloop van tijd noodzakelijk

Conclusie

Als je ongestoord wilt genieten van je nachtrust en geen last meer wilt hebben van je snurkende partner of irritante achtergrondgeluiden maar toch je wekker of kinderen wilt kunnen horen dan zijn deze oordoppen perfect op mee te slapen.

NoNoise oordopjes kopen

 Ohropax – Wasbolletjes

Ohropax Geluiddempers Wasbolletjes beschermt de oren tegen lawaai. Het is een oordopje van watten, vaseline en paraffine. Het vormt perfect naar de oorschelp. De oordopjes kunnen aangepast worden aan iedere gehoorgang en dempen aanzienlijk de gevolgen van geluidshinder. Het draagcomfort is uitstekend aangezien de oordopjes geen druk op het oor veroorzaken. Het materiaal hecht goed aan de huid en zorgt voor een goede pasvorm. De oordoppen zijn huidkleurig en kunnen zo doende discreet gedragen worden.

Voordelen

Passend voor iedere gehoorgang.
Geen last van zweet en druk op de oorschelp.
 Goedkoop

Nadelen

 Oren worden vettig door het materiaal
 Slechts een paar keer herbruikbaar

Conclusie

De klassieker onder de oordoppen, maar nog steeds een van de beste in zijn soort. Het dempt geluiden erg goed en doordat de was helemaal te kneden is passen ze altijd op iedere oor.

Ohropax oordopjes kopen

Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 4,35 out of 5)


Ook interessant:

Deel dit artikel:, , Google Plus, Pinterest,