fbpx
melatonine kopen

Melatonine kopen? Overzicht beste melatonine tabletten

Wil je melatonine kopen? Melatonine kan je gebruiken om sneller in slaap te vallen of wanneer je last hebt van een jetlag. Maar welke melatonine tabletten kun je het beste kopen? Tot 1 juli 2020 kon je nog melatonine tabletten bestellen met doseringen als: 1 mg, 3 mg of 5 mg per tablet. Sinds 1 juli 2020 is de vrije verkoop van melatonine boven de 0,3 mg verboden.

Het verband tussen het gebruik van ten minste 1 mg Melatonine kort voor het slapen gaan en vermindering van de tijd die nodig is om in slaap te vallen is volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) wetenschappelijk bewezen. Tevens is het verband tussen het gebruik van ten minste 0,5 mg Melatonine en verlichting van subjectieve gevoelens van jetlag door de EFSA wetenschappelijk bewezen.

Lees ook: Wat is melatonine en wat doet melatonine in je lichaam?

Melatonine kopen

Je kunt melatonine kopen tot doseringen van 0,3 mg per tablet. Je bestelt de tabletten eenvoudig online en hebt ze binnen 1 a 2 dagen in huis.

Melatonine dosering en gebruiksaanwijzing

Het duurt een tijdje voordat de melatonine in je bloed terecht komt. Daarom is het belangrijk om minstens 60 minuten voordat je naar bed gaat de melatonine in te nemen met water. Melatonine dient uitsluitend te worden genomen door gezonde personen.

Lees altijd goed de aanwijzingen op de verpakking en gebruik melatonine niet wanneer je reumatoïde artritis, leukemie, ziekte van Crohn, baarmoederhalskanker of leverziekte hebt. Voorzichtigheid is ook geboden bij zwangerschap en borstvoeding, epilepsie, ernstige neurologische stoornissen en bij nierinsufficiëntie. Als melatonine je hebt ingenomen moet je niet rijden of machines bedienen.


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (50 votes, average: 4,20 out of 5)


Lees ook: