fbpx

Dodow helpt je 2,5 keer sneller slapen!

Dodow is een klein schijfvormig apparaatje dat op je nachtkastje zit en je helpt sneller in slaap te vallen. Gebaseerd op een onderzoek onder meer dan 300 gebruikers, helpt Dodow gebruikers 2,5 keer sneller in slaap te vallen dan normaal.

Gemaakt in samenwerking met Unilux, de Franse leider in bureaulampen, maakt Dodow, zoals 2Breathe, gebruik van therapeutische ademhalingsoefeningen om je in slaap te sussen. Maar in plaats van het gebruik van geluidstonen, gebruikt Dodow licht als een visueel richtsnoer voor je ademhaling.

Wat is Dodow?

Dit apparaatje helpt om op een natuurlijke manier in slaap te vallen, zonder medicijnen in te nemen. Dodow is 2 jaar geleden begonnen met de verkoop in Frankrijk. Tot nu toe vallen meer dan 70.000 mensen in slaap met Dodow 🙂

Het is in wezen een pulserend nachtlampje dat je moet volgen met je ademhaling. Bonnen een paar minuten vertraagt het frequentie van het knipperen geleidelijk aan. Je lichaam komt in een ontspannen toestand, je hartslag en bloeddruk dalen, en deze ontspannen omstandigheden kunnen je in slaap sussen.

Hoe werkt Dodow?

Het apparaat werkt door het projecteren van een halo van blauw licht op je plafond dat met wetenschappelijk bepaalde intervallen pulseert. Door je ademhaling te synchroniseren met het ritme van het licht, creëert Dodow een ontspannend hypnotiserend effect, wat bekend staat als de baroreflex, een fysiologisch mechanisme dat de balans in je autonome zenuwstelsel herstelt.

De Dodow-slaaplamp is ontworpen voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen, een aandoening die soms wordt omschreven als slapeloosheid. Dodow is ook geschikt voor mensen die moeite hebben om terug in slaap te vallen nadat ze ’s nachts wakker zijn geworden.

De wetenschap achter Dodow

Als onderdeel van het productontwikkelingsproces, maar ook als onderdeel van het klinische bewijs, hebben wetenschappers bij Dodow gekeken naar het bestaande wetenschappelijke onderzoek naar Pranayama, de yogatechniek van het controleren van de adem om de ademhaling te vertragen. Wanneer beoefend als ontspanningstechniek kan deze techniek het type hersenactiviteit repliceren dat alleen in de diepste slaap voorkomt.

Talrijke studies hebben aangetoond dat een langzamere, gecontroleerde ademhaling een van de beste instrumenten is om stress en mentale onrust te verlichten en mensen te helpen sneller te slapen. Dodow laat je dit ontspannende effect bereiken, waardoor je je hartslag verlaagt zodat je je slaperig voelt.

Dodow slaaphulp

Hoe Dodow te gebruiken

Om het te gebruiken, leg de witte schijf op een nachtkastje naast je bed. Tik vervolgens één keer op het aanraakgevoelige oppervlak voor een sessie van 8 minuten en twee keer voor een sessie van 20 minuten. Na afloop schakelt het apparaat zich automatisch uit.

Dodow werkt op AAA-batterijen, zonder opladen of draden. En door zijn kleine formaat is het een perfecte reisgenoot voor zakenreizen en vakanties, en voor hulp bij het in slaap vallen wanneer je in een onbekende locatie zoals een hotelkamer bent.

In het algemeen is de Dodow slim ontworpen. Als slaaphulpmiddel bijvoorbeeld, loopt hij volledig geruisloos op alle bedieningspunten. Door het design is de hele console in wezen één grote knop. Het gebruiksgemak is daardoor buitengewoon eenvoudig. Plaats de Dodow gewoon naast je bed, op elke plek waar je de verlichting kunt zien. Een nachtkastje zou perfect zijn voor de Dodow.

Kenmerken en voordelen van Dodow

  • Gebruikt ritmisch pulserend zacht blauw licht om je ademhalingssnelheid te sturen en te vertragen.
  • Heeft meer dan 60.000 gebruikers
  • Tik eenmaal voor een sessie van 8 minuten en tweemaal voor een sessie van 20 minuten.
  • Schakelt automatisch uit voor gebruiksgemak en batterijbesparing
  • Kleine, compacte eenheid werkt op AAA-batterijen, waardoor het een ideale reisgenoot is
Met Dodow in slaap vallen

Dodow Slaaphulp

Als je moeite hebt om in slaap te vallen omdat je je zorgen maakt over je werk, bezorgd bent over levensproblemen of anderszins gestrest bent, dan is het de moeite waard om Dodow eens te proberen. De unieke aanpak om op een natuurlijke manier in slaap te vallen is perfect voor mensen die te maken hebben met slapeloosheid als gevolg van een drukke geest en een druk leven.

150.000 mensen vallen al in slaap met Dodow (stress, rusteloosheid, chronische slapeloosheid, wakker worden in de nacht, slapeloosheid door zwangerschap, kinderen vanaf 6 jaar).


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (63 votes, average: 4,33 out of 5)


Ook interessant: