fbpx
beste slaaptrainers

Slaaptrainer kopen? 5 beste slaaptrainers en wekkers voor je kind!

Wordt uw kind veel te vroeg wakker? Peuters zijn schattig en lief maar niet om 4 uur’s ochtends als ze in je slaapkamer komen, klaar om hun dag te beginnen. Gelukkig bestaan er slaaptrainers!  Deze wekkers voor kinderen helpen met behulp van licht, geluid en andere leuke technieken (of magie!) om aan te geven wanneer je kind mag opstaan en naar jullie slaapkamer mag komen of wanneer ze nog in bed moeten blijven liggen. Er zijn verschillende soorten te koop, wij zetten de 5 beste slaaptrainers voor uw kind op een rij.

Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is een apparaat dat kinderen helpt te begrijpen wanneer het tijd is om te slapen en wanneer ze mogen opstaan. Het doel van een slaaptrainer is om kinderen te leren een gezond slaapritme aan te houden en ouders wat extra slaap te geven. Slaaptrainers maken gebruik van visuele en auditieve signalen om kinderen te laten weten of het tijd is om te slapen of op te staan.

Hoe werkt een slaaptrainer?

Een slaaptrainer werkt meestal met behulp van lichtsignalen en geluiden. Bijvoorbeeld, een slaaptrainer kan een bepaalde kleur licht tonen wanneer het tijd is om te slapen en een andere kleur wanneer het tijd is om op te staan. Sommige slaaptrainers maken gebruik van een nachtlampje dat gedimd kan worden om een kalme slaapomgeving te creëren. Daarnaast kunnen slaaptrainers geluiden afspelen, zoals zachte muziek of natuurgeluiden, om kinderen te helpen ontspannen en in slaap te vallen.

Waarom zou je een slaaptrainer kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een slaaptrainer zou kunnen overwegen. Ten eerste kan een slaaptrainer je kind helpen een gezond slaapritme aan te leren. Door consistentie te creëren en je kind te laten zien wanneer het tijd is om te slapen en op te staan, kan een slaaptrainer helpen om slaapproblemen te verminderen. Daarnaast kan een slaaptrainer ouders wat extra slaap geven, omdat kinderen leren om niet te vroeg op te staan. Een slaaptrainer kan ook geruststellend zijn voor kinderen die bang zijn in het donker, omdat ze een zacht licht hebben om ze gezelschap te houden tijdens het slapen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaaptrainer?

Bij het kopen van een slaaptrainer zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van de slaaptrainer. Is het eenvoudig in te stellen en te begrijpen voor zowel jou als je kind? Daarnaast is het handig om te kijken naar de functies die de slaaptrainer biedt. Sommige slaaptrainers hebben bijvoorbeeld extra geluidsopties, zoals witte ruis of natuurgeluiden, die kunnen helpen om je kind te kalmeren en in slaap te laten vallen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid van de slaaptrainer, zodat je zeker weet dat het lang meegaat.

5 beste slaaptrainers voor kinderen

Hieronder de vijf beste slaaptrainers die online verkrijgbaar zijn:

Zazu Sam Slaaptrainer

De Zazu Sam Slaaptrainer is volgens ons de beste slaaptrainer voor kinderen. Deze slaaptrainer heeft een knus en mooi design dat perfect past in elke kinderkamer. Het is eenvoudig in gebruik, zelfs voor kinderen, omdat het werkt met een display dat verschillende kleuren toont en de ogen van Sam het schaap open en dicht kunnen. De slaaptrainer heeft 3 standen en telt de minuten af tot het tijd is om op te staan. Het geluidloze ontwerp zorgt voor een rustige slaapomgeving. Bekijk de Zazu Sam Slaaptrainer bij de vertrouwde webshops zoals Bol.com.

Alecto Baby BC-100 Slaaptrainer

De Alecto Baby BC-100 Slaaptrainer is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke slaaptrainer. Het scherm toont een donkerblauwe kleur met een maantje wanneer het tijd is om te slapen, en een oranje kleur met een zonnetje wanneer het tijd is om op te staan. Het design is simpel en speels, perfect voor elke kinderkamer. Deze slaaptrainer kan ook als wekker en nachtlampje worden gebruikt.

Luvion Pinguin Slaaptrainer

De Luvion Pinguin Slaaptrainer is een slaaptrainer met een leuk design. Het heeft handige functies, zoals een nachtlampje en wekker. Een halfuur voor de ingestelde tijd begint het lampje geel te branden om aan te geven dat het bijna tijd is om op te staan. Het lampje kleurt groen wanneer het tijd is om uit bed te komen. De Luvion Pinguin Slaaptrainer is verkrijgbaar bij verschillende vertrouwde webshops.

Kidsleep Classic Slaaptrainer

De Kidsleep Classic Slaaptrainer is eenvoudig in gebruik en heeft leuke plaatjes. Het fungeert ook als nachtlampje. Het scherm heeft drie helderheidsstanden, waarbij de laagste stand ideaal is voor kinderen die weinig licht nodig hebben. Het kan worden ingesteld met of zonder geluid. De wekker heeft een subtiel en leuk geluid.

Daily Logix slaaptrainer

De Daily Logix slaaptrainer biedt diverse voordelen. Het beschikt over 7 verschillende helderheidsstanden, waardoor kinderen niet gestoord worden door fel licht tijdens het slapen. Het functioneert tevens als nachtlampje en heeft een handig kinderslot om instellingen te vergrendelen, zodat kinderen niet onbedoeld wijzigingen kunnen aanbrengen. De wekkerfunctie met een vriendelijk schapengezichtje en kinderdeuntje zorgt voor een aangename start van de dag. Bovendien is de slaaptrainer oplaadbaar, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is op reis en geen stopcontact nodig heeft.


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 4,43 out of 5)


Lees ook: