beste slaaptrainers

Slaaptrainer kopen? 5 beste slaaptrainers en wekkers voor je kind!

Wordt uw kind veel te vroeg wakker? Peuters zijn schattig en lief maar niet om 4 uur’s ochtends als ze in je slaapkamer komen, klaar om hun dag te beginnen. Gelukkig bestaan er slaaptrainers!  Deze wekkers voor kinderen helpen met behulp van licht, geluid en andere leuke technieken (of magie!) om aan te geven wanneer je kind mag opstaan en naar jullie slaapkamer mag komen of wanneer ze nog in bed moeten blijven liggen. Er zijn verschillende soorten te koop, wij zetten de 5 beste slaaptrainers voor uw peuter op een rij.

5 beste slaaptrainers

Hieronder de vijf beste slaaptrainers die online verkrijgbaar zijn:

Nijntje – Slaaptrainer

Bij het slapen gaan vertel je aan je kindje dat Nijntje ook gaat slapen. Hou de zilverkleurige balk op de rand van het bed ingedrukt gedurende 5 seconden totdat de ogen van Nijntje sluiten. Zeg dan: Pas als Nijntje haar oogjes opent, mag je uit bed. Mocht je kindje voortijds wakker worden dan ziet het dat Nijntje haar oogjes nog dicht heeft en weet dat het dan nog niet uit bed mag.

Op het door jou ingestelde tijdstip (dit kan dus ook, bijvoorbeeld tijdens het weekend, een later/ander tijdstip zijn) openen de oogjes van Nijntje zich en op dat moment begint ook het muziekje Nijntje lief klein. Het muziekje blijft een minuut aan.

Leuk ontwerp
Goede kwaliteit
Mooi licht
Veel functies

– Batterijen niet meegeleverd
– Gebruikt veel batterijen

Zazu – Sam Slaaptrainer/Nachtlamp

De slaaptrainer Sam gaat slapen wanneer ook jou kind naar bed gaat. De Sam slaaptrainer sluit zijn ogen en het scherm op zijn buik wordt donkerblauw. Dit betekent dat het tijd is om te gaan slapen.Voor de vroege vogels heeft de Sam Slaaptrainer een hele handige functie. De slaaptrainer laat namelijk precies zien hoe lang het nog duurt voor hij wakker wordt. Een half uur voordat Sam wakker wordt veranderd het scherm op zijn buik naar een groene kleur. Om aan te geven hoe lang het precies duurt zullen de 12 sterretjes 1 voor 1 verdwijnen, en zo de 30 minuten aftellen.

Zodra je kind op mag staan opent Sam zijn ogen, het scherm kleurt wit en er verschijnt een zon op het scherm. Het tijdstip waarop dit gebeurd kun je natuurlijk zelf instellen. Slaaptrainer Sam doet dit geruisloos, zodat je kind niet wakker wordt als hij/zij nog slaapt. Het is natuurlijk zonde als je kind door de slaaptrainer gewekt wordt, waardoor u die ene keer extra lang uitslapen mist!

Slaaptrainer Sam heeft een LCD scherm dat tevens kan dienen als nachtlampje. Dit scherm kan de hele nacht aanblijven om je kind gerust te stellen (gebruik dan wel de adapter). Er is ook een mogelijkheid op timer, deze schakelt de nachtlamp automatisch uit na 5, 15 of 30 minuten.

Leuk ontwerp
Mooi licht
Op stroom of batterijen

– Gebruikt veel batterijen
– Moeilijk te gebruiken

Zazu – PAM  Slaaptrainer & Nachtlamp & Bluetooth Speaker

Met zijn 3 functies is hij een absolute musthave voor in de kinderkamer. Eerst en vooral kan de lieve pinguïn gebruikt worden als nachtlampje. Laat PAM de hele nacht zachtjes oplichten of kies voor de timerfunctie. Zo gaat hij na een half uurtje automatisch uit. Je kleintje kan zelf de kleur van het nachtlampje kiezen: blauw roze wit of rood.

De slaaptrainer functie zorgt ervoor dat je kindje weet wanneer het tijd is om op te staan. Heeft PAM de pinguïn een oranje kleur dan is het nog iets te vroeg om uit bed te komen (max. 30 minuutjes). Licht het diertje groen op dan is het tijd om op te staan.

Als derde is PAM een leuke bluetooth speaker. Koppel de pinguïn aan je telefoon of tablet en laat je kindje genieten van leuke vertelverhaaltjes vrolijke liedjes of lieve slaap deuntjes. PAM de pinguïn is draadloos en kan makkelijk worden opgeladen met de bijgeleverde USB kabel. Doordat hij over een LED-lampje beschikt en dus niet warm wordt is hij veilig en geschikt voor elke kinderkamer.

Mooi design
Bluetooth Speaker
Veel functies

Iets mindere kwaliteit

Kidsleep Kidklok 2-in-1 – Slaaptrainer

Voor alle ouders die het probleem kennen dat kinderen vaak te vroeg opstaan! De KidSleep klok is de ideale peuter- en kleuterwekker, die met een verlicht plaatje aangeeft of het al tijd is om op te staan. Deze 2-in-1 klok combineert de bekende KidSleep formule (het nog-even-slapen-lampje) met een prachtige klok. Kinderen kunnen zo de tijd leren én zien wanneer ze op mogen staan.

Mooi design
Geeft mooi licht
Leert uw kind ook klok kijken

Minder goede bijsluiter

Kid’Sleep Classic – Slaaptrainer

Met de KidSleep kinderwekker leert je kind spelenderwijs zelfstandig op de juiste tijd uit bed te komen. Het werkt heel eenvoudig: het klokje heeft 2 plaatjes, één van een figuurtje dat buiten met zijn tas wandelt en één van het figuurtje dat lekker in zijn bedje ligt te slapen. De KidSleep kan ook als wekker worden gebruikt, met of zonder geluid. Deze functie is leuk voor schoolgaande kinderen zodat ze spelenderwijs leren omgaan met de wekker. De wekker kan neergezet worden of aan de wand gehangen worden.

Fraai design
Geeft mooi licht

Minder goede bijsluiter


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 4,43 out of 5)


Lees ook: