fbpx
baby door slapen

Wanneer slaapt mijn baby de hele nacht door?

Wanneer slaapt mijn baby ’s nacht door? Deze vraag heeft iedere jonge ouder zich wel eens gesteld. Bijna alle baby’s kunnen vanaf 6 maanden ’s nachts doorslapen, maar wanneer ze dit doen verschilt per kind. Sommige baby’s van 3 maanden kunnen al zes tot acht uur aan een stuk slapen. Andere kinderen doen dit pas als ze 12 maanden oud zijn.

De meeste baby’s (70 procent) slaapt de hele nacht door tegen de tijd dat ze 9 maanden oud zijn, volgens de Amerikaanse National Sleep Foundation. ’s Nachts doorslapen betekent voor een baby 8 tot 12 uur aan één stuk slapen zonder onderbreking voor een nachtelijke voeding.

Baby laten doorslapen

En net als bij volwassenen is het volkomen normaal voor een kind om af en toe kort wakker te worden, een paar keer per nacht te rekken of diep adem te halen. Maar u kunt helpen uw baby te leren om zichzelf weer in slaap te laten vallen.

Breng je baby slaperig maar wakker naar bed tegen de tijd dat hij of zij 4 maanden oud is. Hierdoor voorkom je afhankelijkheid van jou als ouder om in slaap te vallen en leert je baby zelf om terug in slaap te vallen.

Je hebt misschien gehoord dat grotere baby’s en baby’s eten die al vast voedsel beter slapen, maar dat is niet waar. Het vermogen van uw baby te slapen door om de nacht door te slapen is niet afhankelijk van grootte of dieet.

Baby Slaapgids

“Baby Slaap Geheimen – Oplossingen Voor Vermoeide Ouders” is een duidelijk te volgen stap- voor stap methode waarmee je, jouw baby zelfstandig leert slapen & doorslapen. Ieder kindje is anders en heeft eigen slaapbehoeften. In “Baby Slaap Geheimen” vind je daarom meerdere oplossingen. Kies simpelweg een stap-voor-stap methode, die bij jou en je kind past. Bestel hier direct deze gids!


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4,27 out of 5)


Ook interessant: