fbpx

Kinderen breken nacht ouders

Een derde van de ouders met kinderen tussen de nul en vijf jaar slaapt één tot twee uur te kort. Een kwart van dezelfde leeftijdsgroep slaapt bij de ouders op de slaapkamer. Maar niet alleen jonge kinderen slapen nog in het ouderlijk bed; vier procent van de kinderen tot en met 12 jaar blijkt ook nog bij de ouders in de echtelijke sponde te slapen.

Dat komt voort uit een peiling van de Nederlandse Vereniging voor Slaap/Waak Onderzoek (NSWO), waarbij voor het eerst wetenschappelijk onderzoek in ons land is gedaan naar de relatie tussen slaap en ouderschap onder bijna 2000 ouders. „Kinderen blijken behoorlijk wat invloed te hebben op de nachtrust van ouders,” stelt NSWO-voorzitter en neuroloog Hans Hamburger. De gegevens worden nu bekend gemaakt omdat volgende week de Nationale Slaapweek van start gaat.

Echte slaapziektes werden ook geconstateerd: 23 kinderen leden aan apneu of snurken, bij 14 kinderen werd insomnie of slapeloosheid vastgesteld en 5 kinderen hadden het rusteloze benen syndroom.

Baby Slaap Geheimen

Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)


Lees ook:

Photo by CDaisyM on Flickr