fbpx
doorslapen baby

Baby leren doorslapen? 10 tips om je baby te laten slapen

Ben je ook moe van alle uren dat je wakker bent samen met je baby? Gebruik deze eenvoudige tips om je baby te helpen ’s nachts door te slapen. Als je nog geen goede nachtrust hebt gehad sinds je baby is geboren, dan ben je niet de enige. Slapeloze nachten zijn heel gebruikelijk voor de meeste kersverse ouders – maar geen paniek. Jij kunt je kindje helpen om ’s nachts door te slapen. Echt waar.

Ontwikkel een ritueel

Pasgeborenen slapen 16 of meer uren per dag, maar vaak slechts maar een paar uren per keer. Alhoewel het patroon in het begin onregelmatig is, zal een regelmatig slaapschema zich vanzelf ontwikkelen naarmate de baby ouder wordt en langer wakker blijft tussen de voedingen.

Tegen de leeftijd van 3 tot 4 maanden slapen baby’s minimaal vijf uur per keer. Op een gegeven moment tijdens de eerste levensjaar van de baby – elke baby is anders – zal hij of zij ongeveer 10 uur per nacht gaan slapen.

Lees ook: Hoeveel slaap heeft een baby nodig?

Baby leren doorslapen

De eerste paar maanden zullen de nachtelijke voedingsmomenten zeker de slaap verstoren voor zowel de baby en de ouders – maar het is nooit te vroeg om je baby te helpen een goede slaper te worden.

baby slaaptips

10 tips om je baby te laten slapen

  1. Stimuleer activiteit gedurende de dag. Wanneer je baby wakker is, houd hem of haar dan bezig door te praten, zingen en te spelen. Stimulatie overdag kan bijdragen aan een betere slaap ’s nachts.
  2. Houd je aan een vast bedtijd-ritueel. Probeer ontspannende favorieten zoals in bad gaan, knuffelen, zingen, rustige muziek spelen of lezen. Je baby zal deze activiteiten spoedig associëren met slapen.
  3. Leg je baby slaperig – maar wakker – in bed. Dit zal je baby helpen om het bed te associëren met het proces van in slaap vallen. Vergeet niet om je baby op zijn of haar rug te leggen, en om dekentjes en andere zachte voorwerpen uit de wieg of kribbe te verwijderen.
  4. Geef je baby tijd om te settelen. Je baby zal misschien een ophef maken of huilen voordat hij of zij een comfortabele houding vindt en in slaap valt. Als het huilen niet ophoudt, praat dan zachtjes tegen je baby en aai over de rug. Jouw geruststellende aanwezigheid is misschien alles wat je baby nodig heeft om in slaap te kunnen vallen.
  5. Overweeg een fopspeen. Als je baby problemen heeft met settelen, kan een fopspeen helpen. Sterker nog, onderzoek suggereert dat het gebruik van een fopspeen tijdens het slapen het risico op wiegendood vermindert.
  6. Verwacht veel woelen in de nacht. Baby’s woelen en draaien ’s nachts veel in hun slaap. Ze kunnen ook geluid maken. Tenzij je vermoedt dat je baby honger heeft of zich niet goed voelt, is het niet erg om enkele minuutjes te wachten om te kijken of hij of zij terug in slaap valt.
  7. Houd de nachtelijke zorg rustig. Wanneer je baby ’s nachts verzorging of voeding nodig heeft, gebruik dan gedimde lichten, een zachte stem en rustige bewegingen. Dit zal je baby duidelijk maken dat het tijd is om te slapen – niet om te spelen.
  8. Deel het bed niet tijdens het slapen. Dit kan het moeilijker maken voor je baby om in slaap te vallen wanneer hij of zij weer alleen is. Het delen van een bed kan ook het risico op wiegendood verhogen. Als je je baby dichtbij u wilt houden, dan kunt je overwegen om het bedje van je baby in je slaapkamer te plaatsen.
  9. Respecteer de voorkeuren van je baby. Als je baby een nachtbraker is of een vroege vogel, is het misschien verstandig om het ritueel en de schema’s af te stemmen op deze natuurlijke patronen.
  10. Houd het hoofd koel. Het is een waardig doel om te proberen je baby zover te krijgen ’s nachts door te slapen, maar het is geen maatstaf voor je opvoedingsvaardigheden. Neem de tijd om de gewoonten en de manieren van communiceren van uw baby te leren begrijpen zodat je hem of haar kunt helpen om beter te slapen. Als je je ergens zorgen over maakt, neem dan contact op met de huisarts.

Baby Slaap Geheimen

Ben je er klaar voor, om die vervelende slapeloze nachten achter je te laten? Duizenden ouders in Nederland & België hebben sinds 2007 deze handige stap-voor-stap methode gebruikt. Volg precies de klip en klare methodes zodat je baby sneller leert slapen en doorslapen en er eindelijk weer rust in huis komt… voor iedereen in je gezin!

“Baby Slaap Geheimen – Oplossingen Voor Vermoeide Ouders” is een duidelijk te volgen stap- voor stap methode waarmee je, jouw baby zelfstandig leert slapen & doorslapen. 

[mks_button size=”large” title=”Meer info” style=”squared” url=”http://www.paypro.nl/producten/Baby_Slaap_Geheimen_-_Oplossingen_voor_vermoeide_ouders/14579/52070″ target=”_blank” bg_color=”#1e73be” txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”1″]

Photo credit: / Foter / CC BY


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 3,76 out of 5)


Lees ook: