behandeling voor nachtmerries

Last van nachtmerries? Dit kan je helpen!

Levend begraven worden, je grote liefde verliezen of naakt een presentatie geven voor al je collega’s: in nachtmerries kunnen de meest verschrikkelijke -of ongemakkelijke- dingen gebeuren. Naar schatting heeft ongeveer een half miljoen Nederlanders last van nachtmerries. Goed nieuws: nachtmerries zijn goed te behandelen, en de Universiteit van Amsterdam zoekt mensen die gratis zo’n behandeling willen volgen.


Mensen met nachtmerries komen niet aan voldoende nachtrust toe en zijn overdag vaak moe. Door al de slechte slaap en de angst in de nacht wordt je prikkelbaar en krijg je vaak last van concentratieproblemen op werk of studie. Daarbij veroorzaken mensen met weinig/slechte slaap eerder ongelukken. Geschat wordt dat rond de 20% van de verkeersongevallen te wijten is aan vermoeidheid of slaperigheid.

Naast de slechte nachtrust en vermoeidheid overdag lijkt het dat ook andere klachten samen met nachtmerries voorkomen. Mensen met nachtmerries hebben vaker angstklachten. Daarbij hebben mensen met veel nachtmerries ook meer stress.

Nachtmerries lijken goed verholpen te worden middels therapieën die gebruik maken van inbeeldings-oefeningen. Het probleem is echter dat deze therapieën niet voor iedereen beschikbaar zijn. Om die reden wilt de Universiteit van Amsterdam onderzoeken hoe effectief online behandeling voor nachtmerries is.


Gratis behandeling voor nachtmerries

Wil jij meedoen? Meld je hier aan vanaf 17 september tot 22 oktober 2018 bij het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Dan kan je een gratis behandeling voor nachtmerries krijgen. Extra goed nieuws: de behandeling is ook nog eens online, dus je kan zelfs lekker in bed blijven liggen als je dat wilt.


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 4,39 out of 5)


Ook interessant:


Nieuwsbrief

Ontvang gratis tips om beter te slapen