fbpx

Perfect Slapen in 7 Stappen

Terug naar de basis, no-nonsense en een wetenschappelijke basis. Dat zijn de uitgangspunten van het boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’ van slaapwijzer.net. De filosofie achter de methode van slaapdeskundige William van der Klaauw is dat je slaapproblemen alleen succesvol op kan lossen door je te richten op de echte (vaak onzichtbare) oorzaken. De redactie van slaapinfo.nl heeft zicht vastgebeten in Perfect Slapen in 7 Stappen met als resultaat deze review.

Doorbreken van het patroon

Van der Klaauw is ervan overtuigd dat veel slechte slapers niet (precies) weten wat de echte (dieper liggende) oorzaken van hun slaapproblemen zijn. Dit zorgt ervoor dat zij hun hoop richten op hulpmiddelen en adviezen die op de lange termijn niet of slechts tijdelijk werken. Het gevolg is dat mensen maanden – of zelfs jaren – achtervolgd worden door hun slaapproblemen en uiteindelijk moedeloos en gefrustreerd raken. Binnen het boek Perfect Slapen in 7 stappen speelt het doorbreken van dit patroon een belangrijke rol.

Aandacht voor de echte oorzaken

Binnen Perfect Slapen in 7 Stappen is specifiek aandacht voor de vaak onzichtbare oorzaken van slaapproblemen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de invloed van hormonen – het stresshormoon cortisol en het slaaphormoon melatonine – op de slaapkwaliteit. Ook andere ‘verborgen factoren‘ zoals de invloed van je lichaamstemperatuur – slechte slapers zijn vaak ‘te warm‘ – en de ‘instelling‘ van de biologische klok worden op een heldere manier belicht. Daarnaast is er aandacht voor zogenoemde ‘slaapangst’. Bij veel mensen zorgt het slechte slapen simpelweg voor zoveel spanning dat het bijna onmogelijk is om in slaap te vallen.

lichaamstemperatuur21

Het lichaam als bondgenoot

Door gericht aan al deze factoren te werken kunnen jarenlange slaapproblemen definitief opgelost worden. Met behulp van praktisch uitvoerbare adviezen helpt Van der Klaauw zijn lezers hierbij op weg. Het doel is om hun lichaam weer een bondgenoot (in plaats van een vijand) te laten zijn bij de strijd tegen slaapproblemen. Hierbij wordt benadrukt dat ‘magische trucs’ niet bestaan. Slaapproblemen oplossen is altijd een kwestie van meerdere kleine verbeteringen die samen het verschil maken. Dus niet 1x 100% verbetering maar 50 x 2%!

Handige checklistslaapchecklist

Een sterke kant van Perfect Slapen in 7 Stappen vinden wij dat lezers bij aankoop van het boek een gratis checklist krijgen waarmee zij precies kunnen bijhouden wat zij die dag aan het verbeteren van hun slaap hebben gedaan. Beter slapen begint namelijk overdag. Veel mensen met slaapproblemen beginnen pas in de avond met hun voorbereiding op de nacht. Op dat moment ben je al ruimschoots te laat. Juist je levensstijl overdag – en ook in de ochtend – heeft invloed op factoren zoals de aanmaak van hormonen, de schommeling in lichaamstemperatuur en de instelling van de biologische klok. Met de checklist kan dit bijna niet meer misgaan.

Beter slapen gaat niet vanzelf. Om definitief af te rekenen met je slaapproblemen verwacht Van der Klaauw dat je actief aan de slag gaat met zijn tips en adviezen.

Sterke punten

Onderstaand hebben wij een aantal sterke punten van Perfect Slapen in 7 Stappen op een rijtje gezet:

  • De adviezen in het boek hebben een wetenschappelijke onderbouwing.
  • De methode is – mede door de checklist – zeer geschikt voor de dagelijkse praktijk.
  • Je kunt de methode risicoloos proberen. Als het boek om wat voor reden dan ook niet bevalt, krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Zonder vragen of gedoe.
  • Tijdelijk kunnen lezers van het boek gratis deelnemen aan de e-cursus ‘Dieper Slapen’. Een handige cursus waarin je leert hoe je je slaapkwaliteit kan optimaliseren, waardoor je beter uitrust en minder vaak wakker wordt.
  • Bij aankoop van het boek ontvang je tijdelijk waardevolle ‘bonusartikelen’, zoals een receptenboek met ‘welterusten-snacks’ (boordevol slaapverwekkende stofjes) en een supplementengids. Altijd handig!

Eindconclusie

Perfect Slapen in 7 Stappen is een ‘must’ voor iedereen die een patroon van slecht slapen wil doorbreken. Goed om te weten: het boek wordt tijdelijk met 50% korting aangeboden.


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (66 votes, average: 4,67 out of 5)


Lees ook: