fbpx
lekker slapen

Beter slapen met natuurlijke slaapmiddelen

Geraak je moeilijk in slaap? Of word je wakker in het midden van de nacht? Dan kan een natuurlijk middel op basis van plantenextracten en extra ondersteunende nutriënten hierbij helpen.

Plantenextracten

Plantenextracten zoals valeriaan, citroenmelisse en passiebloem zijn gekend voor hun rustgevend effect omdat ze inwerken op de GABA-receptor. GABA is een remmende neurotransmitter die helpt bij het ontspannen, stress en angst vermindert en het slaapproces bevordert. Maar om een goede nachtrust te stimuleren, kan het zinvol zijn om ook extra elementen zoals theanine, melatonine, magnesium en B-vitamines te gebruiken.

L-theanine

L-theanine (kortweg theanine) is een uniek aminozuur dat je kunt vinden in groene thee. L-theanine wordt ook wel eens “The Relaxation Amino Acid” genoemd en zorgt dat je meer ontspannen slaapt. Dankzij een EEG (elektro-encefalografie; meten van golven) kan de staat van de hersenen gemeten worden. Theanine verhoogt de activiteit van de ¬-golven (ongeveer 30 minuten na inname) wat kenmerkend is voor een rustige mentale toestand.

Melatonine

Melatonine is een hormoon dat geproduceerd wordt door de pijnappelklier. De synthese van dit hormoon gebeurt ‘s nachts en wordt geregeld door de afwisseling van licht en donker (productie start wanneer het donker is en stopt wanneer het licht wordt).
Melatonine helpt het inslapen te bevorderen en helpt het slaap-waakritme te reguleren.

Magnesium en actieve B-vitamines

Magnesium is een niet te onderschatten mineraal die het slaapproces op 2 manieren ondersteunt:

  1. het zorgt voor een rustgevend effect door de stimulerende werking van de neurotransmitter glutamaat af te remmen m.a.w. magnesium zorgt dat het stressniveau daalt,
  2. in combinatie met B-vitamines stimuleert het de synthese van melatonine.

Hoe hoger het gehalte aan magnesium in het lichaam, hoe beter de ondersteuning van het slaapproces.

B-vitamines (B6, B9 en B12) versterken de werking van magnesium (m.a.w. het zijn cofactoren van magnesium). Het is belangrijk dat deze zich in actieve vorm bevinden zodat ze niet meer omgezet hoeven te worden in het lichaam en direct en maximaal opgenomen kunnen worden.

Inslapen én doorslapen: gebruik een combinatie van nutriënten
De combinatie van zowel plantenextracten, magnesium, B-vitamines en melatonine is een goed recept voor een gezonde slaap. Een dergelijk natuurlijk middel is bovendien veilig in gebruik, heeft geen bijwerkingen en is niet verslavend.

MetaSleep®


MetaSleep® is een voedingssupplement op basis van plantenextracten, magnesium, B-vitamines en melatonine.
metasleep
Het bevat extracten van valeriaan en citroenmelisse die helpen bij het inslapen, een natuurlijke, gezonde slaap ondersteunen en goed zijn voor een rustgevend effect. MetaSleep® bevat ook gestandaardiseerde extracten van passiebloem en groene thee, rijk aan L-theanine, magnesium en actieve B-vitamines (B6, B9, B12) ter ondersteuning van het zenuwstelsel.

Aanbevolen verkoopsprijs:

30 tabletten € 15,99
60 tabletten € 28,49


Hoe vond je dit artikel? Geef je waardering:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (70 votes, average: 3,79 out of 5)


Lees ook: